Σάββατο 10 Μαΐου 2014

AΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΝΕΩΡΙΟ ναυπηγείο Σύρου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών έχοντας αποκλείσει τον χώρο του ναυπηγείου.
Σήμερα λοιπόν η διοίκηση του ναυπηγείου προχώρησε σε μια κίνηση τρομοκρατίας και εκβιασμού καλώντας ρυμουλκά πλοία από τον Πειραιά και την Μύκονο ώστε να σπάσει τον αποκλεισμό και να απελευθερώσει έναν πλοίο απειλώντας μάλιστα και με συλλήψεις. Η απάντηση ήταν άμεση από τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου όπου μέχρι αυτήν την ώρα βρίσκονται στο ναυπηγείο και δεν λυγίζουν στους εκβιασμούς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων συμβάλλοντας με τις δυνάμεις της στην εξέλιξη αυτού του αγώνα.
Η στάση της διοίκησης του ΝΕΩΡΙΟΥ είναι ένας επιπλέον κρίκος στην αλυσίδα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της συμπίεσης των εργατικών δικαιωμάτων που μόνο στόχο έχουν την απόσπαση όλο και περισσότερου ποσοστού κέρδους για τους καπιταλιστές. Κυβέρνηση, ΕΕ, και ΔΝΤ δίνουν το νομικό και κατασταλτικό μανδύα ώστε να επιδεινώνεται όλο και περισσότερο η θέση των λαϊκών στρωμάτων και είναι πιο κρίσιμο από ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουν την δύναμη που έχουν και ότι μόνο μέσα από ανυποχώρητους, οργανωμένους λαϊκούς αγώνες μπορούν να νικήσουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να παλεύει σε αυτή την κατεύθυνση, για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής και για την δικαίωση της πληττόμενης πλειοψηφίας
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα..είμαι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από Σύρο...θα ήθελα να έρθουμε σε επικοινωνία...στείλτε μου παρακαλώ μέιλ στο be_rock-not_roll@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή