Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ




Η αντιλαική τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μετά την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος την διάλυση στο χώρο της υγείας και της παιδείας, πιστή στις επιταγές του Μνημονίου και της Τρόικας προχωράει στο ξεπούλημα του δημοσιου πλούτου. Ρεύμα, Νερο, Συγκοινωνίες που αποτελούν κοινωνικά αγαθά  και ανθρώπινο δικαίωμα ξεπουλιόνται για να εξυπηρετήσουν τις επιταγές του κεφαλαίου.
O Δήμος Ερμούπολης Σύρου αποφασίζει σε αυτή τη συγκυρία να επιβαλει εισιτήριο για ορισμένες διαδρομές του mini bus. Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε υπάρχουν για να καλύπτουν τις δημοτικές παροχές. Η κίνηση αυτή όταν μάλιστα η πλειοψηφία των επιβατών είναι ηλικιωμένοι, μαθητές και φοιτητές δείχνει ότι και ο Δήμος ακολουθεί μνημονιακή πολιτική στα πλαίσια του Καλλικράτη. Οταν όλοι οι κάτοικοι της Σύρου λένε το νερό νεράκι εξαιτίας των υπερογκων λογαριασμών, οταν τα χαράτσια είναι δυσβάχαστα και η ανεργία στο νησί ανεβαίνει ο Δήμος αντί να ενισχύσει της κοινωνικές δομές προχωράει στην αποδόμηση τους.
Ηδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και μάλιστα αυξήθηκαν μετά την ενοιποίηση του Δήμου με το Καλλικράτη (παρά τα υψηλά δημοτικά τέλη). Χαρακτηριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι:
·  Έλλειψη ελεύθερων χώρων. (Το Πάρκο της Μεταμόρφωσης παραμένει κλειδωμένο).
·  Οι παιδικές χαρές είναι κατεστραμμένες και καθόλου ασφαλείς για τα παιδιά.
·  Ανεπαρκής μεταφορική υποδομή
·  Συρρίκνωση κοινωνικών υποδομών
·  Ελάχιστες θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
·  Νερό που το πληρώνουμε χρυσάφι ενώ δεν είναι πόσιμο.
·  Έλλειψη κάδων
·  Μειωμένα δρομολόγια καραβιών και ακριβά εισιτήρια
·  Έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Πρέπει να παλέψουμε ώστε:
·     Να υπάρχουν Δημόσιες – δωρεάν – ποιοτικές συγκοινωνίες
·     Να δημιουργηθούν πλατείες, να προστατευθούν οι ελεύθεροι χώροι. Να λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές με ασφάλεια για τα παιδιά.
·     Να λειτουργήσουν άμεσα παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί σύμφωνα με τις ανάγκες του δήμου. Κατάργηση των κριτηρίων πρόσβασης και της κατηγοριοποίησης των παιδιών και των γονιών τους σε προνομιούχους και μη. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Όχι στην έμμεση ιδιωτικοποίηση.
·     Να γίνεται  διαχείριση των σκουπιδιών με φιλικό τρόπο προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Έξω οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμάτων. Υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών καθαριότητας
·     Να Βελτίωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και να δημιουργηθούν  νέοι χώροι μαζικής άθλησης. ΝΑ λειτουργήσουν πολιτιστικά κέντρα. Οι υποδομές να είναι δωρεάν για όλους.
·     Nα λειτουργήσουν πλήρεις, αξιοπρεπείς και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες,
ιδιαίτερα για τους νέους, ηλικιωμένους, ανέργους  κοινωνικές υποδομές, την υγεία και την πρόνοια.
·     Να μην σπαταλιέται το δημόσιο χρήμα σε αδιαφανή έργα αμφίβολης ποιότητας και αρκετά αμφιβόλου χρησιμότητας.
·     Να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας